Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

Maceradayız ile günübirlik Alaçatı, Pamukkale Travertenleri, Lavanta Tarlaları ve Salda Gölü, Yedigöller ve Cumalıkızık turları kişi başı 99 TL'den başlayan fiyatlarla!

Burdur, Bursa, Cumalıkızık, Alaçatı, Pamukkale, Yedigöller
Maceradayız
Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No 147:7 Kat 4
ŞİŞLİ / İSTANBUL

Detaylar

  • 30.08.2019 tarihine kadar geçerlidir.

  • Fırsata; seçilen tur programı, araç içi ikramlar, profesyonel rehberlik hizmeti, tüm çevre gezileri, gidiş-gönüş ulaşım dahildir.

  • Rezervasyon gereklidir. Detaylı bilgi ve rezervasyon için, 0535 316 41 96 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

  • Çocuk bilgisi için acente ile görüşebilirsiniz.

  • Rezervasyon tarih değişikliği müsaitlik doğrultusunda yapılacaktır.

  • Rezervasyon iptal ve değişikliklerinin en az 7 gün öncesinden bildirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde fırsat kodları kullanılmış sayılacaktır.

  • Hizmete ilişkin fiş veya faturanızı acenteden istemeyi unutmayınız.

Öne Çıkanlar

YEDİGÖLLER TURU

Araç Kalkış Noktalarımız:

  • İncirli Ömür Plaza - 06:15
  • Mecidiyeköy - 06:30
  • Kadıköy Evlendirme Dairesi - 07:00


Belirtilen Yer ve Saatlerde Hareket ediyoruz, Sabah saatlerinde sizleri aldıktan sonra İzmit -Adapazarı -Düzce -Bolu güzergahını izleyerek bölgeye varıyoruz.

Ardından Yedigöller Milli Parkına ulaşıyoruz. Doğayla başbaşa kalacağınız film platosunu andıran Yedigöller her mevsim bize güzel manzaralar sunuyor.

Sizler heyecanlı ve meraklı gözlerle Yedigölleri keşfetmeye çalışırken fotoğraflarımızı çekmeye başlıyoruz.

Ardından Rehberimiz eşliğinde, Yedigöllere adını veren Büyükgöl-Kurugöl-Seringöl-Deringöl- Nazlıgöl- Sazlıgöl-İnce Göller den oluşan 7 adet Gölü gezip öğle yemeğimiz hazırlanana kadar serbest zaman veriyoruz.

Öğle Yemeğimizde Ateş başında köfte, sucukdan oluşan barbekü keyfi bizi bekliyor. Açık Ahşap iskeleleri ve manzarasıyla eşsiz huzurlu bir tabiat ortamı sunan Yedigöllerin bol oksijenli havasıyla ciğerlerimizi doldurup, Yeşilin veya sonbahar renklerinin her türüyle de gözlerimizi ve kafamızı dinlendiriyoruz.

Dönüş yolumuzda, Kapankaya Seyir terasından kuşbakışı gölleri izleyip hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra İstanbul’a dönüş yolculuğumuza devam ediyoruz.

Yaklaşık olarak 22:30 civarı İstanbul'da oluyoruz.

CUMALIKIZIK SAİTABAT ŞELALESİ TURU

Araç Kalkış Noktalarımız:

  • İncirli - 07 :30
  • Mecidiyeköy - 08:00
  • Kadıköy Evlendirme Dairesi - 08:30


Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti ve Türkiye'nin en büyük 4. kentidir. Muhakkak Türkiye'deki her şehir güzel ama bu şehir bambaşka güzel. Karşısına çıkacağınız bir yapı, sizleri yıllar öncesine götürebiliyor. Zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız kendinizi Bursa'ya bırakın. Buraya özgü enfes yemekleri iştahınızı kabartacak, gördüğünüz manzaralar karşısında tarihe doyacaksınız. Bugün ki gezimize ilk olarak Osmanlıların ilk yerleştiği yer, Cumalıkızık ile başlıyoruz.

UNESCO tarafından Haziran 2014 tarihinde Bursa’nın Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ile birlikte Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alması uygun görülmüştür. Cumalıkızık köyünü gezip, camisini, cin sokağını görüp yola koyuluyoruz. Diğer bir kızık köyü içerisinde olan Saitabat Şelalesine geçiyoruz.

Saitabat Şelalesi, Uludağ’dan gelen suların aşağı akmasıyla oluşmaktadır. Şelale bir kanyondan dökülmektedir. Kiremitte tereyağı ile odun ateşinde pişirilen alabalıkları oldukça meşhur olan Saitabat Şelalesi’nin çevresinde ise piknik alanları bulunmaktadır. Şelalenin çevresinde piknik alanlarının dışında et mangal lokantaları ve büfeler de yer almakta olup bu alan mesire ve dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır. Buradan Camii gezilerimiz başlıyor.

Emir Sultan Cami, Emir Sultan semtinin asırlık ağaçlarla çevrili, her yerden görülebilen bir noktasında yer almaktadır. Emir Sultan Camii ilk yapıldığında tek kubbeli iken 1507 yılında caminin önüne üç kubbeli bir revak ve odalar ilave edilmiştir. 1795 yılında tamamen yıkılan cami, 1804 yılında Sultan 3.Selim tarafından aynı plan üzerinde yeniden yapılmıştır. 1855 depreminde de oldukça zarar gören cami, 2.Abdülhamit tarafından tekrar onarılmıştır. Sekizgen kasnak üzerine oturan kubbeyle örtülü Emir Sultan Caminin; dikdörtgen bir planda, ahşap kolonlar üzerinde kemerli ahşap revaklarla sarılı geniş şadırvan avlusu, yapının ana şemasını oluşturmaktadır. Burayı da rehberimiz bir güzel anlattıktan sonra Yeşil Türbe ve Yeşil Cami'ye gidiyoruz.

Bursa'nın sembol yapısı Yeşil Türbe, 1421 yılında Yıldırım Beyazid'in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılıyor. Türbenin mimarı Hacı İvaz Paşadır. Mehmet Çelebi türbeyi yaptırdıktan 40 gün sonra vefat etmiştir."Bursa'nın altın kubbelerinde Güneşler doğar, güneşler batar… Yeşil’de bir tepe üzerinde Çelebi Mehmet yatar…" Osmanlı mimarisinde duvarlarının çini ile kaplı olduğu tek türbe Yeşil Türbedir. Etrafında külliye, Cami, Hamam, Medrese, İmaret olarak tasarlansa da birçoğu günümüze ulaşamamış. Türbe şehrin her yerinden görülmekte. Yüzyıllık ağaçların gölgesinde eşsiz mimarisi ve mistik atmosferine bayılacaksınız.

Yeşil Cami, 1414- 1419 yılları arasında inşa edilen Yeşil Cami, Hacı İvaz Paşanın en önemli eserlerinden biridir. Ters T plan şemasına sahip caminin üzeri iki kubbe ile örtülmüştür. Cami mihrabı, mahfili dönemin İznik çinileri ile bezeli olup görkemli bir dekorasyona sahiptir. Bina girişindeki taç kapı Türk taş oymacılığının özgün bir ürünüdür. Kubbedeki sekizgen aydınlık feneri, altında yüksek kenarlı yekpare sekizgen, mermer bir havuz yer almaktadır. Sırada İslam Dünya'sının beş kutsal yerinden bir tanesine Ulu Camiye geliyoruz.

Bursa Ulu Cami, Rivayete göre Niğbolu Kalesi kuşatmasına çıkmadan Yıldırım Beyazıt savaşın kazanılması durumunda Bursa'ya 20 tane cami yaptırmayı vaat eder. Savaş kazanılınca sözünü tutar. Emir Sultan tavsiyesiyle 20 küçük cami yerine, 20 kubbeli büyük cami Ulu Cami inşa edilir. Çok kubbeli camilerin ilkidir. Kapalı alan bakımından da Türk tarihin de yapılan en büyük cami. İçi adeta hat müzesi gibi. 21 hattat tarafından yapılmış 45 levha ve 87 duvar yazısı caminin duvarlarını süslüyor. Ulu Cami, çarşının içerisinde yer alıyor ve her an kalabalık bizde önce camimizi gezip rehberimizin anlattıklarını dinliyoruz, zaman kalırsa çarşısını küçük bir turlayıp iftar için restoranımıza doğru yola çıkıyoruz.

Yemeklerimizi yedikten sonra (yemek ekstra) Akşam namazını dileyen Ulu Cami de kılabilir, zaman olursa çarşının diğer kısımları da gezilebilir. Dönüş için yola koyuluyoruz. Çay ve su servislerimiz olacaktır.

İftar Menü Kişi Başı: 50 TL

Diğer Tatil Fırsatları